maanantaina, joulukuuta 07, 2009

Joulusukat kanelista, neilikasta


Malli: "Sydänpiparkakkusukat"
Lanka: Teetee Pallas, tumman ruskea 140 g,
80% villa, 20% polyamidi, 50 g / 130 m
Puikot: 2,5 mm
Näkymättömissä: ohutta kuminauhaa 4 m
Halusin tehdä talvisukat jostain hieman paksummasta yksivärisestä sukkalangasta, joka on uusi tuttavuus. Mallin tuli olla reipas ja yksinkertainen höystettynä pikku jujulla, kepeille pitsihärdelleille sanottiin kiitos ei tähän sukkaan. Pohjekavennukset! Fiilis sellainen rento joulunajan kotisukka kelsitossujen kanssa pidettäväksi.
Reunus on piparkakkumainen. Joustin kulkee sukan päällä alusta kärkikavennusten alkuun saakka, missä se vaihtuu sileäksi, kärjessä on silmukointi. Takana pohkeen tietämillä on sydänkuvio, se saa muotonsa pääasiassa kavennuksista. Mä sain sen perussukan, tavissukan, jossa on joustimen lisänä mauste mitä lähdin hakemaankin.
Pallas on lankana sen verran edullinen(2,75 € / 50 g),että joka kerän solmua tai paria pystyi tuskitta vilkuilemaan pehmeästi sormien läpi. Saas nähdä mitä se tykkää käytöstä sukkalankana. Näitä suunnilleen Nallen vahvuisia, yksivärisiä sukkalankakoostumuksella olevia ei yllin kyllin tunnu olevan markkinoilla.

torstaina, joulukuuta 03, 2009

Kaura-pipo

Lanka: Sublime Cashmere Merino Silk DK, 62 g, väri "Beetroot"
Puikot: 3 mm sukkapuikot
Violetti vaatii totuttelua, se oli kuitenkin ainut paikalla ollut sävy missä oli ytyä sekä voimaa, ja halusin tehdä tästä langasta, tuntu on niin pyöreän pehmeä. Mun ensimmäinen itse neuloma pipo. Kaura-kämmekkäät on joutuneet suorastaan maaniseen käyttöön, tää myssy saattaa saada enemmän lomailua ihan vaan siitä syystä ettei sekin ole vihreä.
Sukkapuikoilla on paljon säätämistä, kellon viisareiden kulkua, peltirasiallisen suklaamanteleita, ruutupaperia, lyijykynää, pyyhekumia, kynttilöitä ja kärsivällisyyttä kysynyt projekti, piparkakkusukat.