maanantaina, maaliskuuta 30, 2009

Norotellen kärjestä varteen

Malli: perussukka kärkialoituksella
Lanka: Noro Kureyon Sock Yarn,
värikoodi S185, 70 g
Puikot: 2,5 mm
Taas sukat. Mutta piti testata tuo lanka. Täytyy myöntää, että noron sukkalanka on persoonallista. Kaikki muut sen piirteet lienee makuasioita paitsi solmut. Hämmentävä materiaali. Kerä oli mun ensimmäinen, mutta en osaa sanoa oliko se viimeinen. Sukkalangan olemus sai aikaan nurinaa, mutta ehkä lämpenen hitaasti.
Mulle uutta langan lisäksi oli neuloa sukka kärjestä aloittaen. Vähän hitaanlaisesti pääsen tositoimiin näiden uusien tekniikoiden kanssa. Sujui se ihan hyvin, kantapää osui nappikohtaan ensiyrittämällä. Pitää tutkia joskus muitakin variaatioita, tässä neuloin ensin kantapään ja sitten kiilakavennukset. Varsi ei kiinnosta kuin väriensä puolesta, sillä se on 2o2n. Mun päättelemä reuna ei ole ihan niin kimmoisa ja hyvä kuin luotu.

Väri-iloittelua vai värisekamelskaa. Tässä norossa taitaa olla hieman maanläheiset sävyt.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Noro on ihana sukkalanka, mutta ei kestä. Ikävä sanoa, mutta aika vähäisellä käytöllä ennen joulua valmistuneet sukat ovat jo rikki.

S kirjoitti...

Helposti tuntuukin lanka menevän vetämällä poikki. Jos tästä voi jotain kestävyyteen liittyvää päätellä niin ei kovin hyvää lupaa.

Nyt ei muuta kuin sukat kotikäyttöön ja testiin.

Anna kirjoitti...

Ihanat sukat! Mulla on noroa toisen värisenä ja se väri ei inspiroi mua yhtään. Kaikkien muiden sukat (ja langat) näyttävät musta paljon kauniimmilta.
Olen yhdet sukat tehnyt norosta ja ne ovat unisukka käytössä kestäneet ihan hyvin. Toivottavasti sun sukat kestää!

Anonyymi kirjoitti...

Upeat sukat! Ja tykkään kengistä kans!

Itse oon käyttäny kärjestä ylös neulotuissa sukissa ommeltua päättelyä. Siitä tulee mielestäni sipivan joustava. Tässä tutoriaali.

Sanna kirjoitti...

Kauniin väriset ovat ainakin. Itsekkin opettelin sukan neulomiset varpaista varsiin. Ei hullumpi tapa tuokaan.