maanantaina, helmikuuta 09, 2009

Varaslähtö keväisen vihreään

Täällä Vaasassa järjestettiin kädentaitomessut viime viikonloppuna 7.-8.2.2009. Uteliaisuus voitti, vaikka olin hiukan käärmeissäni 8€:n sisäänpääsymaksusta. Mielestäni se on aivan suhteettoman kallis hinta siitä, että pääsee salin puolelle ostoksille. Oikeastaan ei edes kiinnosta selitykset, mistä kaikesta tiketin hintava euromäärä koostuu. Asiakkaana tilanne tuntuu yhtä kummalliselta kuin marketin ovella olisi lipuntarkastus. Kameran käyttö kiellettiin, joten raportti on sitten sanallinen ja hieman tympeä, kauniita tuotteita olisi ollut kivempi hehkuttaa kuvin.
Työnäytöksiä soisi näkevänsä enemmän. Kierroksellani törmäsin ainoastaan kahteen, sukanneulojaan ja neulahuovuttajaan.
Mutta Kaskisista tuleva sinivihreä keramiikka saa aina aikaan täydennyshaluja, ja Titityyn lankaosasto on neulovan naisen karkkikauppa. Niin lumoavia lankoja. En revennyt kuitenkaan ostamaan paria pilvenhattaraista mohairsilkkivyyhtiä enempää. Neulomisesta kipeytyvä käsi on hyvä hillitsijä.
Paperipussissa kotiin lähti kevyt ihanainen saalis, kaksi 25 g:n vyyhtiä Silk Cloudia. Ulkona sataa lunta ja pakkasta on -8˚c, mutta kerijän ajatus otti varaslähdön kevääseen. Jotenkin tuo vihreä alkaa näihin aikoihin...


Mutta onnettoman keskeneräinen on eräs jouluna aloitettu joulunpunainen etana, Shetland Tea Shawl. Toisaalta Diamond Madeira-mallikertaa on sen verran mielenkiintoista tehdä, ettei tällä kiire olekaan, mitä nyt väripäivityksen tarvitsisi.

3 kommenttia:

Olebrumm kirjoitti...

Kiva törmätä toiseenkin Vaasalaiseen bloggaajaan!

Juu, oli se 8€ todella kova hinta noista messuista! Tampereenkin messut on 10€ tavallisesti ja 8€ ryhmille ja 10x suurempi. Mutta Titityyn putiikista minunkin kämppään muutti "pari" vyyhtiä lankaa. :D

Susu kirjoitti...

Tosi kaunis tuo punaisen huvin pitsineule! Saa sormet syhyämään. Hauska juttu tuo väri, jota minä kutsun keväänvihreäksi. Vaikka se olisi alimmalla hyllyllä putiikin takanurkassa niin heti vuodenvaihteen jälkeen ihmiset bongaavat juuri sen!

Pibu ja Tinde kirjoitti...

Hei kiva että joku muukin ihmettelee tuota messujen pääsymaksuhommaa. Olen sitä moneen kertaan purnannut, vaan silti sitä joillekin messuille vaan on ollut mentävä ja maksut nuristen ja jupisten maksettu :)